Şanlıurfa'da Nadir Görülen Tümör Başarıyla Ameliyat Edildi.

Mucahit Akin  |  14 Kasım 2024, Perşembe 13:21  |  1924 görüntülenme
​Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği'nde görev yapan Op. Dr. Fırat Erkmen, nadir görülen bir duodenum (12 parmak bağırsağı) tümörü ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.
Şanlıurfa'da Nadir Görülen Tümör Başarıyla Ameliyat Edildi.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği'nde görev yapan Op. Dr. Fırat Erkmen, nadir görülen bir duodenum (12 parmak bağırsağı) tümörü ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. 

Sindirim sistemi tümörleri içinde nadir rastlanan bu tür vakalarda, multidisipliner yaklaşımın önemini vurgulayan Op. Dr. Fırat Erkmen operasyon hakkında bilgi verdi.

Ameliyat sırasında Subtotal Gastrektomi (midenin bir kısmının çıkarılması), Kolesistektomi (safra kesesinin toplanması) ve tümörün yayılabileceği geniş alanda lenf düğümü diseksiyonu ameliyatlarının başarıyla uygulandığını ifade eden Dr. Erkmen, “Patolojik incelemeler ve operasyon sırasında yapılan değerlendirmeler sonucu tümörün temizlendiğini teyit ettik” dedi.

Op. Dr. Erkmen, bu tür vakaların tedavi ve takibinin klinikte başarılı bir şekilde yapılabildiğini belirterek, "Nadir görülen bu tümörün ameliyatını şehrimizde ve kliniğimizde tedavi ve takibini yapabiliyoruz. Hastamızı bugün şifa ile taburcu ediyoruz ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" açıklamasında bulundu.

Yazar Hakkında

Mucahit Akin

Mucahit Akin

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Pellentesque condimentum pretium porta. In non iaculis lectus. Sed id odio felis. Etiam condimentum sem non neque blandit dapibus. Mauris in quam a nibh molestie facilisis et in risus. Curabitur pharetra eget leo eget sollicitudin.

Yorumlar (0)

Minimum 10, maksimum 1000 karakter

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!