TARİHİN SIFIR NOKTASI ŞANLIURFA, YENİ BİR MÜZEYE KAVUŞUYOR

Mucahit Akin  |  17 Eylül 2021, Cuma 08:43  |  652 görüntülenme
Köklü tarihi, ören yerleri, müzeleri ile her geçen gün Dünya’nın ilgisini daha fazla çeken tarih ve turizmin başkenti Şanlıurfa, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yeni bir müzeye kavuşuyor.
TARİHİN SIFIR NOKTASI ŞANLIURFA, YENİ BİR MÜZEYE KAVUŞUYOR

Köklü tarihi, ören yerleri, müzeleri ile her geçen gün Dünya’nın ilgisini daha fazla çeken tarih ve turizmin başkenti Şanlıurfa, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yeni bir müzeye kavuşuyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül tarafından gündeme getirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da müze yapılması noktasında Kültür ve Turizm Bakanlığına talimat verdiği Tarihi Diş Hastanesi müzeye dönüştürülüyor.

Ankara temasları sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek Tarihi Diş Hastanesinin müzeye dönüştürülmesi konusunda talepte bulunan Başkan Beyazgül, Cumhurbaşkanı’ndan müjdeyi alarak Şanlıurfalılarla paylaştı.

Resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda Başkan Beyazgül şu notu düşmüştü. “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmemiz sonrası bir müjdeyi sizinle paylaşmak isterim; Tarihi Diş Hastanemizi şehrimize yakışır bir müzeye dönüştürüyoruz. Restorasyonuna kısa süre içinde Kültür Turizm Bakanlığımızca başlanacak. Şehrimize hayırlı olsun”

Uzun süredir atıl durumda olan tarihi diş hastanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyon çalışmaları yapılarak müzeye dönüştürtülecek. Çalışmalara kısa süre içerisinde başlanılması bekleniyor.

Yazar Hakkında

Mucahit Akin

Mucahit Akin

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Pellentesque condimentum pretium porta. In non iaculis lectus. Sed id odio felis. Etiam condimentum sem non neque blandit dapibus. Mauris in quam a nibh molestie facilisis et in risus. Curabitur pharetra eget leo eget sollicitudin.

Yorumlar (0)

Minimum 10, maksimum 1000 karakter

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!