YABANCI ÖĞRENCİLER, ŞANLIURFA BİLİM MERKEZİNDE UÇUŞ DENEYİMİ YAŞADI

Mucahit Akin  |  28 Mayıs 2025, Çarşamba 10:30  |  1219 görüntülenme
Erasmus kapsamında 5 farklı ülkeden Şanlıurfa’ya gelen 37 öğrenci, Şanlıurfa Bilim Merkezine hayran kaldı. Öğrenciler, Simülatör uçak ile Yerli ve Milli üretim TOGG’da sürüş deneyimi yaşadı.
YABANCI ÖĞRENCİLER, ŞANLIURFA BİLİM MERKEZİNDE UÇUŞ DENEYİMİ YAŞADI

YABANCI ÖĞRENCİLER, ŞANLIURFA BİLİM MERKEZİNDE UÇUŞ DENEYİMİ YAŞADI

 

Erasmus kapsamında 5 farklı ülkeden Şanlıurfa’ya gelen 37 öğrenci, Şanlıurfa Bilim Merkezine hayran kaldı. Öğrenciler, Simülatör uçak ile Yerli ve Milli üretim TOGG’da sürüş deneyimi yaşadı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı Şanlıurfa Bilim Merkezi’ne gelen öğrenciler, İlham verici bir deneyim yaşadı.

 

İspanya, Romanya, Bulgaristan, İtalya ve Polonya’nın çeşitli şehirlerinden Erasmus kapsamında Şanlıurfa’ya gelen öğrenciler, Uluslararası İşbirliği Kalkınma ve Gençlik Derneği mihmandarlığından kentin tarihi ören yerlerini gezerek Şanlıurfa Bilim Merkezini ziyaret etti.

 

Şanlıurfa Bilim Merkezine gelen öğrenciler, eğlenceli anlar yaşadı. İlham verici bir deneyin yaşayan öğrenciler, merkezde atölye çalışmalarına katıldı. Deprem simülatöründe 7,6 şiddetinde deprem anını yaşayan öğrenciler, Türkiye’nin ürettiği yerli ve Milli otomobil TOGG ile uçak simülatöründe uçuş ve sürüş deneyimi yaşadı. Yerli ve Milli otomobil TOGG’a hayran kaldıklarını ifade eden öğrenciler aracın çok güzel olduğunu söylediler.

 

Şanlıurfa Bilim Merkezinde gün boyu farklı etkinliklere katılan öğrenciler, İlk Yardım Köpeğini yakından görme fırsatını buldu. Köpeğin yaptığı hareketlere karşılık veren öğrenciler, Bilim merkezini çok güzel bulduklarını ifade ettiler.

 

Erasmus kapsamında Şanlıurfa Bilim Merkezinde ilham verici bir deneyim yaşadıklarını anlatan Romanyalı Georgiana-Diana Caia, ‘’Biz burada, “Palet for the Planet” (Gezegen İçin Palet) adlı Erasmus projesi kapsamında Şanlıurfa, Türkiye’deyiz. Bu proje, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Projeye dâhil edildik ve bize bir gün şehri ziyaret edeceğimiz söylendi. Bilim Merkezi'ne getirildik. Burada birçok şey öğrendik’’ dedi.

 

Polonyalı Julia Banasiak, ‘’Ben Polonya’dan geldim. Bugün Şanlıurfa’daki Bilim Merkezi’ndeydik. Gerçekten çok ilginç ve ilham verici bir deneyimdi. Hepimiz etkileşimli sergilerden ve bilimi bu kadar ilgi çekici bir şekilde öğrenmekten keyif aldık. Teşekkür ederim’’ diye konuştu.

 

Bulgaristan’dan geziye katılan Antonio Rusinov from, ‘’Ben Bulgaristan ekibinden Antonio, Gerçekten ilginç ve çok faydalı buldum. Organizasyonu gerçekleştiren ICDA’ya teşekkür ederiz. Bu projeye ve etkinliklere katılma fırsatını elde ettik. Bu yerleri görme ve katılım sağlama şansımız oldu. Ve umuyoruz ki Şanlıurfa’ya yakında tekrar geliriz. Sismik makineler ve deprem örnekleri çok ilgi çekiciydi’’ dedi.

 

Yazar Hakkında

Mucahit Akin

Mucahit Akin

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Pellentesque condimentum pretium porta. In non iaculis lectus. Sed id odio felis. Etiam condimentum sem non neque blandit dapibus. Mauris in quam a nibh molestie facilisis et in risus. Curabitur pharetra eget leo eget sollicitudin.

Yorumlar (0)

Minimum 10, maksimum 1000 karakter

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!