Yakılan Anızlar Çevreyi Kirletiyor

Mucahit Akin  |  28 Haziran 2016, Salı 19:04  |  1311 görüntülenme
Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine bağlı kırsal bölgelerde hasat sonrası yakılan anızlar rüzgarın etkisiyle ilçede çevre kirliliğine yol açıyor.
Ceylanpınar ilçesinde yakılan anız ekolojik dengeye ve...
Yakılan Anızlar Çevreyi Kirletiyor

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine bağlı kırsal bölgelerde hasat sonrası yakılan anızlar rüzgarın etkisiyle ilçede çevre kirliliğine yol açıyor.
Ceylanpınar ilçesinde yakılan anız ekolojik dengeye verdiği zarar kadar yerleşim birimlerinide tehdit etmeye başladı. Hasat sonrası yakılan anızlar rüzgarın etkisiyle Ceylanpınar kent merkezinde etkili olmaya başladı. Yakılan anızın oluşturduğu kirlilik nedeniyle her gün temizlik yapmak zorunda kaldıklarını ifade eden Ayfer Birlik “ Bir ev hanımı olarak rüzgar etkisiyle ilçemizde etkili olan anız canımızı bezdirdi. Yanmış anız nedeniyle daha çok su harcayıp temizlik yapıyor ve daha çok çamaşır makinelerimizi çalıştırıyoruz. Anız konusunda her yıl tedbir alınıyor diyorlar ama çiftçiler anız yakmaktan vazgeçmiyor. Bu konuda duyarlı vatandaşlardan ve yetkililerden yardım istiyorum” diye konuştu.

Yazar Hakkında

Mucahit Akin

Mucahit Akin

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Pellentesque condimentum pretium porta. In non iaculis lectus. Sed id odio felis. Etiam condimentum sem non neque blandit dapibus. Mauris in quam a nibh molestie facilisis et in risus. Curabitur pharetra eget leo eget sollicitudin.

Yorumlar (0)

Minimum 10, maksimum 1000 karakter

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!