YAPAY KALP VE AKCİĞER DESTEK MAKİNESİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Mucahit Akin  |  27 Mayıs 2022, Cuma 16:42  |  705 görüntülenme
Yoğun Bakım hemşireleri ve Kalp Damar Cerrahisi doktorlarına, Yapay Kalp- Akciğer Destek Makinesi (Ecmo) Kullanımı Eğitimi Verildi
YAPAY KALP VE AKCİĞER DESTEK MAKİNESİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü  Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda perfüzyonistler tarafından ECMO cihazı eğitimi verildi.

Belirli bir hastalık nedeniyle akciğeri ya da kalbi geçici süre çalışmayan, işlevsiz hale gelen hastaların hayatta kalmasına yardımcı olan Ecmo cihazı için Perfüzyonistler tarafından Yoğun Bakım hemşireleri ve Kalp Damar Cerrahi doktorlarımıza güncel eğitim verildi.

Eğitim kapsamında konuşan Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Murat Ziya Bağış “ Ekstrakorporal membran oksijenizasyonu (ECMO) cihazından bahsetmek gerekirse, vücut dışı oksijenizasyon cihazıdır. Hayatı tehdit eden kalp ve akciğer yetmezliği durumlarında, bu organların görevini üstlenen bir destek sistemidir. Özellikle Covid döneminde sıkça kullanılan bu cihaz birçok hastada başarılı sonuç verdi. Kliniğimizde de yıllardır kullanıyoruz. Cihazın bölgemizde kullanımını örneklemek gerekirse en sık yaşanılan suda boğulmalar gibi akciğeri ani etkileyen ve tedavi edilebilir hastalıklarda, hastalığın iyileşme sürecini kısaltmak amacıyla kullanılmasının yanı sıra, akciğer naklinin bekleme süresini en aza indirmesine kadar kullanılan bir cihazdır. Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi birden çok bölümün aynı anda koordineli bir şekilde çalışma yaptığı bir hastanede bu cihaz çok daha faydalı bir şekilde kullanılabiliyor. Ümit ediyoruz ki bizlere verilen güncel tedavi yöntemleri ışığında hastalarımıza daha faydalı oluruz.” dedi.

Yazar Hakkında

Mucahit Akin

Mucahit Akin

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Pellentesque condimentum pretium porta. In non iaculis lectus. Sed id odio felis. Etiam condimentum sem non neque blandit dapibus. Mauris in quam a nibh molestie facilisis et in risus. Curabitur pharetra eget leo eget sollicitudin.

Yorumlar (0)

Minimum 10, maksimum 1000 karakter

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!