Ana Sayfa - Üst Banner

Akçakale Sınır Kapısı’nda Yeni Dönem: Pasaportlu Geçişler Başlıyor!

Güncel Urfa  |  13 Mayıs 2026, Çarşamba 09:11  |  11 görüntülenme
Şanlıurfa Valiliği, Akçakale Kara Hudut Kapısı’nda 12 Mayıs 2026 itibarıyla pasaportlu giriş-çıkış işlemlerinin resmen başlatıldığını duyurdu. Bölgedeki normalleşme süreciyle birlikte kapıdaki kısıtlamalar esnetildi.
Akçakale Sınır Kapısı’nda Yeni Dönem: Pasaportlu Geçişler Başlıyor!

2014 yılında Suriye’deki iç karışıklıklar nedeniyle sivil geçişlere kapatılan Akçakale Kara Hudut Kapısı, tarihi bir adımla yeniden tam kapasite hizmet vermeye başlıyor. 2019’dan bu yana insani yardım ve kontrollü geçişler için kullanılan kapı, Tel Abyad Gümrük Müdürlüğü’nün devri ve bölgedeki hayatın normale dönmesiyle birlikte kapılarını pasaportlu geçişlere açtı.

Kimler Pasaportla Geçiş Yapabilecek?

İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla başlatılan yeni uygulama kapsamında şu kişiler pasaportlarıyla doğrudan müracaat ederek giriş-çıkış yapabilecek:

Türk vatandaşları,

Çifte vatandaşlığı bulunan Suriye vatandaşları,

Türkiye’de geçerli ikamet veya çalışma izni bulunan Suriye vatandaşları.

Geçici Koruma Statüsündekiler İçin Usul Değişmedi

Pasaportla geçiş uygulaması dışında kalan ve geçici koruma statüsünde bulunan Suriye vatandaşlarının ticari, taziye veya diğer geçiş talepleri ise mevcut sistemle devam edecek. Bu gruptaki vatandaşların başvuruları, Şanlıurfa Valiliği bünyesindeki İnsani Yardım ve Koordinasyon Merkezi (İYKM) tarafından değerlendirilmeye devam edilecek.

Akçakale’de ticaretin ve sosyal hayatın canlanması beklenen bu karar, bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.

Yorumlar (0)

Minimum 10, maksimum 1000 karakter

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!