Kız Öğrenciler Okumak İçin Kaymakama Söz Verdi

Mucahit Akin  |  10 Mayıs 2016, Salı 08:41  |  1364 görüntülenme
Akçakale Kaymakamı Eyüp Firat’ı makamında ziyaret eden Ohali İlk ve Ortaokul öğrencileri okula devam için söz verdi.
Kız Öğrenciler Okumak İçin Kaymakama Söz Verdi

Ohali İlk ve Ortaokul öğrencileri Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat’ı makamında ziyaret etti. Kız çocuklarla sohbet eden Fırat, kız çocuklardan, bölgenin en temel sorunu olan kız çocuklarının okutulmaması, kız öğrencilerin bire bir şahit oldukları ve kendi gözleriyle de gördükleri ve karşılaştıkları sorunları dinledi.
Ziyarette bir konuşma yapan Firat, “Kız çocuklarımızın okumaları için yüzlerce neden sıralayabiliriz. Bu nedenlerin başında da, cehaletten doğan korkunç faciaları ve acı sonuçları da sıralayabiliriz. Etrafınıza ve çevrenize şöyle bir bakın, bütün kötülüklerin en baş kaynağı cehalet değil midir. Özellikle kadının cehaleti, toplumun ve insanlığın cehaletidir” dedi.
Fırat , “Kız çocuklarımızla yaptığımız sohbette kendilerinden okumaları için söz istedim. Kendileri de bana okuma sözü verdiler. Şimdi ise onlara ben şu sözü veriyorum. TEOG sınavında liseyi kazanan ilçedeki tüm kız çocuklarımıza Kaymakamlık olarak burs sözünü veriyor ve aynı zamanda kazanan tüm kız öğrencilerimizin ailelerini tek tek ziyaret ederek kız öğrencilerimizi okutulmaları için kendi ailelerinden de destek sözünü alacağız” şeklinde konuştu.

Yazar Hakkında

Mucahit Akin

Mucahit Akin

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Pellentesque condimentum pretium porta. In non iaculis lectus. Sed id odio felis. Etiam condimentum sem non neque blandit dapibus. Mauris in quam a nibh molestie facilisis et in risus. Curabitur pharetra eget leo eget sollicitudin.

Yorumlar (0)

Minimum 10, maksimum 1000 karakter

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!