Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Mucahit Akin  |  14 Temmuz 2016, Perşembe 11:29  |  1159 görüntülenme
Mardin'in Nusaybin ilçesinde 14 Mart tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının bazı mahalleler haricinde kaldırıldığı duyuruldu.
Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Nusaybin kaymakamlığı yaptığı açıklamada, ''İlimiz Nusaybin İlçemizde Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından açılan çukurları, barikat ve bombalı tuzakları temizlemek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak ve kamu düzenini tesis etmek üzere; 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/c maddesi çerçevesinde,14 Mart 2016 günü saat 00.00’dan itibaren ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile başlayan Atmaca-7 Müşterek Özel Birlik Operasyonu 03 Haziran 2016 Cuma günü sona ermiştir.
Atmaca-7 Müşterek Özel Birlik Operasyonu ile 495 Bölücü Terör Örgütü Mensubu etkisiz hale getirilmiş, 515 barikat açılmış, 53 çukur kapatılmış, 1226 EYP etkisiz hale getirilmiştir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile esenliğinin temin edilmesi amacıyla güvenlik kuvvetlerimizce El Yapımı Patlayıcılar ile ilgili arama tarama faaliyetlerine devam edilmekte olup 3 Haziran 2016 ile 13 Temmuz 2016 tarihleri arasında 197 EYP daha etkisiz hale getirilmiştir. Arama tarama faaliyetleri halen devam etmektedir. Atmaca-7 Müşterek Özel Birlik Operasyonu sonrasında vatandaşlarımızın can güvenliği ile ilgili hassasiyet dikkate alınarak kontrollü bir şekilde güvenli mahallelere girişler yapılmakta olup arama tarama çalışmalarının halen devam ettiği Abdulkadirpaşa, Fırat, Yenişehir, Dicle, Kışla ve Zeynel Abidin mahalleleri hariç olmak üzere sokağa çıkma yasağının 19 Temmuz 2016 Salı günü kaldırılması planlanmaktadır. Sokağa çıkma yasağının kaldırılma kararı ayrıca kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Nusaybin'de yaşayan vatandaşlarımızın gerek sokağa çıkma yasağına uyma noktasında gösterdikleri hassasiyet ve sabır, gerekse sonraki süreçte kolluk kuvvetlerimize yaptıkları destekler için bir kez daha teşekkürlerimizi sunarız.'' denildi

İHA

Yazar Hakkında

Mucahit Akin

Mucahit Akin

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Pellentesque condimentum pretium porta. In non iaculis lectus. Sed id odio felis. Etiam condimentum sem non neque blandit dapibus. Mauris in quam a nibh molestie facilisis et in risus. Curabitur pharetra eget leo eget sollicitudin.

Yorumlar (0)

Minimum 10, maksimum 1000 karakter

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!