Üniversite Adaylarına Moral Deposu: Karaköprü'de Sınav Stratejileri Konuşuldu

Güncel Urfa  |  12 Nisan 2026, Pazar 17:29  |  43 görüntülenme
Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, sınav hazırlığındaki öğrencilerle düzenlenen “Okur-Yazar Buluşması”nda bir araya geldi. Üniversite adaylarına önemli tavsiyelerde bulunan Başkan Çiftçi, belediyenin eğitime yönelik dev yatırımlarını anlattı. Programa konuk olan eğitimci Selim Yüksel (Bıyıklı Matematik) ise öğrencilere sınav stratejilerinin şifrelerini verdi.
Üniversite Adaylarına Moral Deposu: Karaköprü'de Sınav Stratejileri Konuşuldu
Karaköprü’de Dev Buluşma: Başkan Çiftçi ve 'Bıyıklı Matematik' Gençlere Seslendi!

Karaköprü Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü, gençlerin eğitim hayatına sunduğu desteklere bir yenisini daha ekledi. Papirus Kitapevi iş birliğiyle organize edilen “Okur-Yazar Buluşması”, Karaköprü Necmettin Cevheri Kültür ve Gösteri Merkezi’nde coşkulu bir katılımla gerçekleştirildi. YKS, TYT ve AYT sınavlarına hazırlanan öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda, hem motivasyon hem de akademik başarıya dair altın değerinde bilgiler paylaşıldı.

'Bıyıklı Matematik'ten Sınav Taktikleri

Öğrenciler tarafından "Bıyıklı Matematik" olarak tanınan sevilen eğitimci Selim Yüksel’in konuk olduğu etkinlikte; etkili ders çalışma teknikleri, verimli zaman kullanımı, stres yönetimi ve sınav anı stratejileri masaya yatırıldı. Gençlerin sorularını içtenlikle yanıtlayan Yüksel, başarıya giden yolda disiplinli çalışmanın ve doğru planlamanın en belirleyici faktör olduğunu vurguladı.

Başkan Çiftçi: "Gençlerimiz Geleceğimizdir"

Programda gençlere hitap eden Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, okuma salonları, kütüphaneler, kültür ve gençlik merkezleriyle eğitimin her zaman destekçisi olduklarını belirtti. Gençlerin ülkenin teminatı olduğuna dikkat çeken Başkan Çiftçi, “Bizler Karaköprü Belediyesi olarak her zaman gençlerimizin yanında olmaya gayret ediyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. İyi eğitim almanız, iyi okullar kazanmanız ve hayatta başarılı bireyler olmanız bizim için çok kıymetli. Ülkemizi, vatanımızı, Şanlıurfa’mızı ve en önemlisi sizleri çok seviyoruz” ifadelerini kullandı.

"En Doğru Yolu Yine Siz Belirleyeceksiniz"

Kendi öğrencilik yıllarındaki kısıtlı imkanları hatırlatarak günümüz gençlerinin çok daha şanslı olduğunu dile getiren Başkan Çiftçi, üniversite adaylarına şu kritik tavsiyelerde bulundu: "Kişi kendini en iyi tanıyandır. Hangi uzman gelirse gelsin, kim size rehberlik ederse etsin en doğru yolu yine siz belirleyeceksiniz. Elbette destek alın ama herkesin güçlü ve zayıf yönleri farklıdır. Kendinize uygun bir çalışma planı oluşturun. Bu planın içinde akıl, rehberlik ve bilim mutlaka olmalı."

Buluşma, Başkan Nihat Çiftçi'nin öğrencilerin sorularını tek tek yanıtladığı samimi sohbetin ardından, günün anısına plaket takdimi ve toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Yorumlar (0)

Minimum 10, maksimum 1000 karakter

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!